Vabilo na tradicionalno jesensko kartiranje

Vabimo vas, da se v soboto, 30. septembra 2023, udeležite tradicionalnega jesenskega kartiranja flore.

Tokrat se bomo odpravili kartirat v kvadrant 0252/1 – območje Cerkniškega jezera, ki sicer ni tako slabo obdelan, a gotovo se bo našlo kaj zanimivega v tem jesenskem času.

Trenutno je Cerkniško jezero polno vode, kar je tudi priložnost, da si na obali jezera sposodimo čolne in gremo preveriti vodne rastline. Na kartiranju načrtujemo 3 postanke – malo po vlažnih travnikih in jarkih, malo s čolnom po jezeru, malo po ruderalnih površinah v okolici Cerkniškega jezera.

Zaključili bi s kosilom v gostišču pri Stani v Žerovnici, čeprav je v sosednjem kvadrantu.

Točen zaključek kartiranja je težko napovedati, tako, da bi se dogovarjali sproti na terenu.

Zbirno mesto je ob 10. uri v Cerknici, na parkirišču pri pokopališču (45°47’23,9″ N 14°21’42,2″ E) oziroma Geopedia – interaktivni spletni atlas in zemljevid Slovenije

Za morebitno prerazporejanje po avtih je zbirno mesto ob 9. uri na parkirišču pri zapornici Biološkega središča. Prosimo vas, da tisti, ki boste krenili iz Ljubljane in imate prosto mesto v avtu, to sporočite, prav tako pa se oglasite tisti, ki potrebujete prevoz, da vas povežemo.

Vse prijave pošljite na mail: matejapol@gmail.com do petka, 29. 9. 2023 do 10. ure (gsm Mateja 041 791 007).Prijave so nujne zaradi rezervacije čolnov in za kosilo, še posebej, če nas bo več.

Naj vas še obvestimo, da se kot prispevek za kosilo pobira 10 evrov po osebi, ostali del stroškov obroka krije BDS.

Kartiranje bo vodil dr. Nejc Jogan.

V primeru slabega vremena, kar pa trenutno ne kaže, bomo kartiranje prestavili na drug termin. Vabljeni in lep pozdrav!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja